Dopis od Lenočky II.

14.07.2015 20:22
Milí rodičové,
 
čas k odjezdu na tábor se nám pomalu přiblížil a tak bych vám, jako každý rok, ráda připoměla to nejdůležitější k hladkému odjezdu.
Použiju k tomu zase můj oblíbený dopis z minulých let, kde už mám vše sepsáno, to abych na něco nezapoměla
 
"V této chvíli ještě nemáme plný stav,je přihlášeno 29 dětí, takže, kdyby byl ve vašem okolí ještě někdo opomenut ještě až 3 děti mohou jet. Stále nemáme přihlášku od Belzuby. (Petr Brhel)
Chtěla bych vám říct některé věci, které možná nevíte a nebo víte, ale mohli byste zapomenout
 
To nejdůležitější v součásné chvíli:
Chcete-li platit přes účet: č.ú.: 2900131283/2010  a variabilní symbol je rodné číslo vašeho dítěte. Ten variabilní symbol je fakt důležitý neb už teď máme jednu platbu od někoho, kdo netuším kdo je. I letos.
Bylo by fajn, kdybyste ti z vás, kdo bude platit osobně, zaplatili pár dnů předem, při odjezdu je pozdě a zdržuje to. Díky za pochopení.
  
 
Odjezd z Lutína: 
sraz 1.8.2015  sobota v 11.30 (ve 12 odjíždí autobus, tak ať se stihneme přebrat a rozloučit)  od bývalé vrátnice Sigmy
 
Odjezd z Olomouce
1.8.2015 asi ve 12:30, - u Tržnice na parkovišti
 
 
Návrat do Olomouce (odjezd z Hoštejna zhruba ve 12 hod)
 15.8.2015 cca ve 13:30 - k Tržnici
Návrat do Lutína
 15.8.2015 cca ve 14:00 - stejné místo jako při odjezdu.
 
 Seznam věcí najdete zde.
...a věřte, že všechny položky jsou důležité. Aby se nám nestalo, jako se stává, když jedeme na víkendovky nebo zimní tábor, že máme daný seznam, neb my, jako organizátoři víme, co plánujeme v programu a nějaká maminka se prostě rozhodne, že tohle nebo tamto není důležité. A dítě je pak v háji neb si nemůže zahrát nějakou hru, nebo zmokne, protože (třeba) pláštěnku ze seznamu nemá a o deštník se ve vlaku přerazí při vystupování. Co je v KPZ tam najdete také. Důležité jsou boty, jednou jsme měli dítě, které mělo botasky, které se rozpadly hned druhý den a pak mělo jen takové ty gumové nazouváky a navíc nohy plné puchýřů už z domu a co si to dítě muselo vytrpět bolestí si ani nejde představit. Boty pevné by měly být aspoň o trochu větší než je noha, ne natěsno. V horku noha opuchne a pak jsou puchýře.
Nezapomeňte prosím na deku a karimatku,obojí je potřeba. A letos novinka - klobouk. Budou jakože kovbojové a dá se koupit taky u vietnamců.
 
 
  Připomínám vám rozdíl mezi "Potvrzením lékaře", které si můžete vyřizovat už nyní, u vašeho kmenového lékaře, kde má dítě svou dokumentaci a jiný lékař by ho neměl vydat (proto pozor na dovolenou lékaře), nepotřebujete k němu dítě osobně, píše se to podle karty a je zpoplatněno u většiny lékařů. A bez tohoto papíru dítě nemůžeme vzít. Také potřebujeme průkazku zdravotní pojišťovny, bude uložena u zdravotnice a po táboře vrácena.
   Další  "Potvrzení o bezinfekčnosti " vyplňujete vy a je to o tom, že potvrzujete že dítě je v pořádku a navíc nepřišlo do styku s někým, kdo má infekční nemoc, i když se u něj ještě nic neprojevilo. Vyplňuje se nejlépe v den odjezdu, nejdéle den předem.  Rozhodně mi ho neposílejte dopředu, budete ho odevzdávat při předávání dítěte při odjezdu.
Jestliže dítě bere nějaké léky trvale, podepište mu prosím obaly nebo i lahvičky jeho celým jménem a dejte do sáčku, který odevzdáte u nástupu. Vaše dítě si samo nesmí žádný lék po dobu tábora brát, i když to doma dělá. Máte-li potřebu sdělit nějakou důležitou věc týkající se vašeho dítka (třeba nějakou změnu oproti přihlášce), napište to prosím do nástupního listu, není v mé moci si zapamatovat všechny informace o 30 dětech, které se na mne chrlí při odjezdu ze všech stran.I když bych chtěla.
Jestli vám zaměstnavatel přidá nějakou kačku, ozvěte se, dáme vám potvrzení. Jestliže proplatí fakturu, doneste rovnou i náležitosti k ní, což ví zaměstnavatel, ne my.
 
  Co se týká jídla na první svačinu, nedávejte dětem věci jako jogurt nebo co se lehce zkazí. Bohužel, nařízením hygieny, děti na táboře nesmí pít sycené nápoje, byť to doma dělají běžně (moje dítě taky), tak jim ho prosím, nedávejte do autobusu.A ani nevozte na Návštěvní den.
Menším dětem raději dvě pláštěnky, nevěřili byste, co jsou s ní schopni dělat. Jo, a taky aspoň o číslo větší. Zkuste si doma jednoduchý test. Namočte trochu mikinu nebo větrovku (dítěte )a pak na ni navlékejte pláštěnku,až to půjde hladce, je to správná velikost. Měli jsme před několika lety 10 dnů trvale déšť a zimu, tak vím o čem mluvím.
Stejně tak naučte své děti používat repelent, protože pokud teprve na táboře drží v ruce tento spray poprvé, často netuší z jaké vzdálenosti a kolik má šplíchat. Zničená celta na stanu (častý nechtěný cíl, hned po očích souseda) stojí 3500 Kč.
 
Na tábor je zakázáno brát vyšší finanční částky, cennosti (řetízky, prstýnky, náramky – ztráty nenahrazujeme)
- elektronika, hodinky a budíky (rádio, magnetofon, disk/walk/MP3man, telefony, ani elektronické hry – vše se zabavuje a vrací po táboře, a navíc na táboře není elektřina, když prší, je vlhko což není vhodné pro elektroniku a vůbec,děcka se o své věci málokdy umí postarat!!!)
- zbraně, výbušniny (včetně zábavné pyrotechniky)     
- cigarety, alkohol
- energetické nápoje (jsou až od 15 let, což spousta rodičů netuší).
 
  Moje nejen bezpečnostní okénko je pro dnešní den u konce. Nepíšu tyhle řádky proto, že bych podceňovala vaše děti, nicméně někdy s ostatními vedoucími nestačíme zírat, co některé děti dokáží,ač na to nevypadají. V dobrém, i  v tom horším.
Kdo s námi jedete poprvé, nedávejte dětem jako jídelní nádobí sklo, ale stačí plastová (pevný plast) miska, ešus (nekupujte zbytečně nový), ale podepište vše. Většina z vás ví, že jsme loni zažili povodeň a znovu se nám potvrdilo, že zvláště malé děcka tak do 10 let si nepoznají svoje věci, proto se přimlouvám za to,aby jste balili s dětmi a ne bez nich. Dá se koupit fix na textil za pár kaček a vše jim podepište aspoň monogramem. Samozřejmě i ručníky, to vůbec doma nevnímají, do čeho se utírají.
Kšiltovka, klobouk je letos přímo povinný, prostě něco na hlavu, je nutností. No, teď už mě nic dalšího nenapadá, tak snad to bude vše a pokud ne, tak se ještě ozvu.
 
  A pak taky prosím, kapesné dejte dětem v mincích, protože dřív než na celodenním výletě, si mohou nakoupit u mně v "trafice". V místních obchodech je to vše hrozně předražené (jako bývá na dědinách, kde není konkurence). Já pro ně kupuju za nižší cenu třeba v Lidlu, Bille apod. v Zábřehu a pak prodávám za cenu nákupu. Ale nejsem banka a nemám drobné na 30 dvoustovek. Dejte jim klidně i malé mince, nejen 50-ti kačky.
 
Jestliže vás něco zajímá, mrkněte buď na https://tabor.lutin.cz/ nebo se případně ozvěte na můj telefon (603 214 518) či mejl lenocka@lutin.cz
Všechny formuláře o kterých jsem psala najdete tamtéž - konkrítně v sekci Přihláška a další dokumenty.
Děkuji, děkuji.
 
Také doufám, že kdyby nedejbože někdo onemocněl na poslední chvíli a nemohl jet s námi, tak nám to dáte co nejdříve vědět, ať u nástupu nečekáme třeba půl hodiny a on nikdo nedorazí. Stává se to sem-tam a navíc jsou vždycky záhadně vypnuté telefony.
Tož tak...
 
 
Lenočka za celý táborový tým

—————

Zpět


Kontakt

DUHA Křišťál Lutín

sídlo oddílu:
Růžová 192
783 49 Lutín

oddílový web:
www.duha-kristal.cz

letní tábor:
Tábor Březná Hoštejn
Zábřeh na Moravě
789 02


603 214 518 (Lenočka)
603 214 515 (Stoupa)